Complexe vraagstukken in de zorg vragen een multidisciplinaire aanpak. Terwijl de meeste zorgorganisaties monodisciplinair zijn georganiseerd. Werken in projecten biedt uitkomst, maar veel projecten lopen niet lekker: resultaten worden niet behaald, budget en planning worden overschreden, spanningen lopen op in het projectteam. Dit komt, onder andere, door gebrek aan leiderschap, onduidelijke projectdefinitie, mismatch tussen ambities, tijd en geld en rolverwarring tussen de lijn- en projectorganisatie. Bovendien worden veel medewerkers “ineens” projectleider. Zonder te weten wat het inhoudt om projectleider te zijn. Soms, omdat ze een goed idee hebben en het ook mogen uitvoeren. Soms, omdat ze inhoudelijk veel van het onderwerp af weten of gewoonweg, omdat ze er tijd voor hebben. Het gebrek aan kennis en ervaring maakt onzeker en dit werkt door in de manier waarop het project geleid wordt. Het niet goed uitvoeren van projecten kan organisaties belemmeren te innoveren en in de financiering/ verantwoording in de problemen brengen.

In deze praktisch toepasbare in-company trainingen projectmatig werken leren de deelnemers:

  • Hoe je een goede projectleider, opdrachtgever of projectteamlid kunt zijn.
  • Hoe je een project opstart, beheerst, monitort, evalueert en overdraagt aan de lijnorganisatie.
  • Hoe je projectmatig werken toepast binnen de specifieke situatie van de eigen organisatie.
  • Rolbewustzijn: welke rollen, taken en verantwoordelijkheden er binnen de projectorganisatie zijn en hoe deze zich verhouden tot de lijnorganisatie.
  • Welke hulpmiddelen, waaronder risico-analyse en templates, er zijn en hoe je deze kunt toepassen.

Aan het eind van de training is alle kennis in huis projecten succesvol te starten, uit te voeren en af te ronden. Opdrachtgevers, projectleiders en projectteamleden voelen zich zelfverzekerder en bewust van hun rol. Bovendien bevat de training concrete tips en toepasbare adviezen toegespitst op de eigen leervraag en organisatiesituatie.

De trainingen projectmatig werken voor projectleiders en projectteamleden zijn vooral geschikt voor junior en medior projectleiders en inhoudelijk deskundige projectteamleden die al enige ervaring hebben met werken in projecten en hierbij tegen een aantal dingen aanlopen.
De training voor opdrachtgevers is geschikt voor managers, directeuren en bestuurders die willen werken aan hun opdrachtgeverschap en de onderlinge samenwerking in de aansturing van de lijnorganisatie en projectorganisatie.

Kosten

  • Totaalprijs Eur 3.500,- excl. BTW en excl. reiskosten voor de 2-daagse training voor projectleiders (max. 10 deelnemers)
  • Totaalprijs Eur 2.500,- excl. BTW en excl. reiskosten voor de 1-daagse training voor opdrachtgevers (max. 10 deelnemers)
  • Totaalprijs Eur 2.500,- excl. BTW en excl. reiskosten voor de 1-daagse training voor projectteamleden (max. 10 deelnemers)

Een intakegesprek, nagesprek met de opdrachtgever en inventarisatie van drie lopende projecten binnen de organisatie zijn bij de training inbegrepen. Tegen meerprijs kan de training deel uit maken van een groter verandertraject waar ook de projectmatige kaders, projecttemplates, coaching en intervisie door Amichi verzorgd wordt.

Reviews

“Nathalie is een ervaren trainer die deelnemers zorgvuldig begeleidt, met ruimte en aandacht voor iedereen. Tegelijk houdt ze de vaart erin en is er aan eind van de dag veel stof behandeld. Nathalie gebruikt veel voorbeelden en humor om de training afwisselend en praktisch te houden. De training projectmatig werken is goed opgezet qua aanbod, inhoud, volgorde en hoeveelheid, rekening houdend met meerdere leerstijlen.”

Sara Jobse, Projectleider Nederlandse Transplantatie Stichting

 

“Een topsporter is nog geen toptrainer, maar de meeste toptrainers zijn wel topsporter geweest. Omdat ik onder de indruk was van Nathalie als project- en programmamanager, vroeg ik haar een training projectmanagement op te zetten en de training ook zelf te geven. In het eerste heeft ze aan mijn verwachtingen voldaan en in het tweede heeft ze ze overtroffen. Mijn projectleiders zijn in kennis zelfverzekerder geworden en in houding steviger. Nathalie beschikt over een natuurlijk overwicht gecombineerd met vriendelijkheid, tact gecombineerd met doortastendheid en empathie gecombineerd met gezag.”

 Florian Boland, Manager Bedrijfsvoering Nederlandse Transplantatiestichting